top of page
Soul Studio Moonbird feb23-61_edited.jpg

hartcoherentie

Hartcoherentie is een wetenschappelijk gefundeerde methode om zelfstandig stress te leren beheersen aan de hand van ademhalingsoefeningen.

 Het hart geeft meer signalen naar het brein dan omgekeerd. Je kan met een eenvoudige oefening het hartritme in die mate beïnvloeden dat het hart zich niet meer in een vecht-/vluchtreactie bevindt, maar in een veilige modus. Op dat moment geeft het hart signalen naar onze hersenen dat alles veilig is en brengt het hart evenwicht in ons brein en zenuwstelsel.

Hartcoherentie is meetbaar met biofeedbackapparatuur.
Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld voor het meten van hartcoherentie en geeft je informatie over de toestand van je zenuwstelsel. Je kan dus de resultaten van de ademhaling en training in real life zien. 

 

werkwijze

De training wordt stelselmatig opgebouwd. Jouw deelname vraagt aandacht en discipline voor de beoefening van hartcoherentie. Zo zal je, gedurende 8 weken, dagelijks tijd moeten maken om de aangeleerde technieken dagelijks toe te passen. 

 

In het standaardtraject gaan we dus 8 weken samen aan de slag. Hierbij plannen we  een kennismakingsgesprek en vier sessies in waartussen steeds een periode van twee weken zelfstandig oefenen wordt ingebouwd.  Na elke sessie ontvang je een email met nodige info.
Het volhouden van de oefeningen is essentieel, daarom is coaching en feedback zo belangrijk. Indien nodig kunnen deze sessies ook online doorgaan, al prefereer ik regelmatig persoonlijk contact wanneer ik jou begeleid. 
 

01

In een kennismakingsgesprek luister ik naar jouw verhaal en probeer ik een beter beeld te krijgen of dit de meest geschikte begeleiding voor jou is. hartcoherentiecoaching is geen psychotherapie. We kijken samen of mijn aanpak past bij jouw verwachtingen en spreken af hoe we op jouw tempo werken naar je herstel toe.

02

Een eerste sessie waarbij je uitleg krijgt over de werking van jouw zenuwstelsel en wat stress met je doet. Wat is de invloed van ademhaling? 
Je krijgt ook je eerste thuisopdrachten mee die zullen helpen met het leren onthaasten. 

03

Hoe kan ik mijzelf in balans brengen? Wat is hartcoherentie en de functie van het hart?
Hoe kan ik thuis zelfstandig meten of het zenuwstelsel in balans is?

04

Wat is de rol van hormonen en wat is de invloed van emoties?
Hoe kan ik een betere emotionele beheersing bekomen en veerkracht opbouwen?

05

Hartcoherentie in je dagdagelijkse leven: tips en tricks bij acute en toekomstige stress, conflicten, faalangst, … Werken aan een emotionele huishouding.

 Young Woman Contemplating

voor wie?

Bij welke symptomen of diagnoses kan hartcoherentiecoaching nuttig zijn? 

 • stress

 • fobieën

 • angsten

 • burn-out

 • depressie

 • slaapmoeilijkheden

 • hyperventilatie

 • overgevoeligheid

 • gespannen spieren

 • een onrustig gevoel

 • oppervlakkige ademhaling

 • paniekaanvallen

MOONBIRD

Bij het beoefenen van hartcoherentie maken we gebruik van adembegeleiders om jou in het juiste ademritme te brengen. Er zijn heel wat gratis apps op de markt, maar je kan ook gebruik maken van een tactiele vorm van begeleiding in de vorm van Moonbird. Nadien kan je op je telefoon jouw resultaten bekijken en evolutie bijhouden. 

Moonbird is een intuïtieve, handzame adembegeleider met biofeedback via een app op jouw GSM. Het zet uit en krimpt als een ballon die opblaast en leegloopt in je hand. Stem je ademhaling af op het ritme van je moonbird. Dit triggert de natuurlijke ontspanningsreactie van je lichaam. Ontworpen en geproduceerd in Antwerpen. 

Wens je zelf een Moonbird aan te kopen met 10 euro korting, kan je gebruik maken van de code : VERTELLES

moonbird - copyright Christine Smeyers - Soulstudio.be -48.jpg
Pebble Beach

aanmelden voor hartcoherentie
coaching

Noteer hieronder je gegevens om meer info te ontvangen over een hartcoherentietraject. 

bedankt voor jouw interesse, ik neem spoedig contact op met jou

link met logopedie

Ook ons stemorgaan kan rechtstreekse hinder ondervinden van stress. 
De zenuw die ons stemapparaat innerveert, wordt namelijk betrokken in de stressrespons. Hartcoherentie leert ons de stress de baas te blijven in 4 eenvoudige stappen. Elles zal je deze ademhalingsoefeningen aanbrengen waardoor je voelt dat het hartritme gelijkmatiger wordt. Cortisol (stresshormoon) wordt minder en DHEA stijgt. Zo krijg je meer veerkracht. De spanning rond de keel zal afnemen en ons stemorgaan zal hier ook de voordelen van ondervinden.

bottom of page